5 maj 2017
19:15

Kode IF

Sjätte raka!

Ikväll var det tänkt att Kozara skulle göra hemmapremiär på naturgräs mot Kode. Tyvärr var Gamlestadsvallens gräsmatta alldeles för dålig så matchen flyttades till konstgräset istället.

Kozara kom till matchen med två tunga avstängningar, då både Sulle och Kassim hade samlat på sig 3 varningar vardera. lägg därtill en bortrest målvakt och några skador, så var förutsättningarna inte de bästa för dagen.

Kozara inledde matchen lite halvljummet, vilket skulle straffa sig tidigt. Kode satte hög press från start och Kozara fick inte igång sitt spel överhuvudtaget. I den 3:e minuten så försöker Exet täcka en boll till inspark, men inte bättre än att Kodes vänstermittfältare lyckas ta bollen och spela snett inåt bakåt till en medspelare som avslutar kliniskt, och 0-1 är ett faktum.

Efter baklängesmålet tog Kozara tag i händelserna, och man hade ett stort bollinnehav. Kodes försökte hota nån enstaka gång men förmådde inte. Vid ett av dessa försök att hota Kozara skulle kvitteringen komma. I den 25:e minuten rensar Kozara ett brutet Kode-anfall. Kodes sista man står vid mittlinjen och lyckas inte rensa rensningen bättre än att Nuri får en fot på bollen och får med sig den i ett friläge från halva planen. Väl inne i straffområdet så är han hur säker som helst, väntar ut målvakten och lägger bollen vid bortre stolpen, 1-1.

Kozara fortsätter trumma på efter kvitteringen och skapar några halvchanser, men ledningsmålet låter vänta på sig till den 36:e minuten. Kozara får en hörna som slås mot bortre stolpen, där Sora står och från 5-6 meter (på volley?) via stolpen ger Kozara ledningen, en ledning som står sig till paus. Resultatet är hyffsat rättvist, och speglar halvleken ganska bra.

Andra halvleken inleds med att Kode går all-in för en kvittering. Man spelar ett småtrevligt spel, inte alls samma långbollar som i första halvleken. Ett tag ser det lite snurrigt ut i hemmalaget, och det hängde en kvittering i luften. I den 66:e minuten är den också ett faktum. Ett dåligt inkast på egen planhalva, några taffliga ingripanden i försvaret leder till att en Kode-spelare kommer fri med en utrusande Dejan och lägger den enkelt mellan benen på Kozara-målvakten.

Efter Kodes mål gör Robin en förändring som är matchavgörande. Han sätter in Marcos, som fått sparsamt med speltid hittills, på topp. Det dröjer inte många minuter innan han får ett friläge och enkelt gör 3-2. Målet gör att luften går ur Kode litegrann, och Kozara har full koll på matchen. I den 83:e är det så dags för spiken i kistan. Marcos har återigen huvudrollen. Han får bollen felvänd strax utanför straffområdet, vänder bort försvararen som agerat ryggsäck och lägger ett instick till Sizar som gör 4-2. Game over...

Idag såg det stundtals riktigt bra ut. Det måste vara riktigt jobbigt för Kode att jaga så mycket boll som de fick göra idag. Detta var nog också en bidragande orsak till att man tog slut efter 70 minuter. Innan dess var man bra med, men räcker tyvärr inte till mot ett Kozara i bra form. Kozara ser för tillfället mycket starka ut. Skador, avstängningar, underlägen, ja, det tycks som om inget kan störa laget för tillfället, man är mycket målmedvetna och låter inget stjälpa på vägen mot slutmålet. Nu gäller det bara att vara fortsatt ödmjuka, för om mindre än en vecka väntar en ny seriefinal, denna gången mot Gårda.

Avslutningsvis, även om det är en lagseger vi ser idag, så måste vi ge ett extra plus till Marcos ikväll. Han har varit utanför truppen, suttit på bänken. Trots det kommer han in och spelar en avgörande roll idag. Det är ett tydligt bevis på att Kozara har en riktigt stark trupp i år.

Noterat: Kozara har nio olika målskyttar på de inledande 6 matcherna...